Ny matbutik öppnades i Korsberga

Dela gärna så dina vänner kan läsa!

Invigningen lockade storpublik – lokala entreprenörer vågar satsa utanför centralorten

VF-PLAY SPECIAL:

Från invigningen av ICA-Nära i Korsberga. Allt från tal, landshövding, sånger, tavla, människor, bön för bygden till ostkaka. Invigningen hade något för alla som kom och tittade när lokala entreprenörerna Inge Bengtsson och Fredrik Edemyr öppnade upp ny matbutik i Korsberga.

En folkfest för många

Det blev en folkfest i miniatyr när dels långväga som närboende gäster kom på besök. Landshövding Helena Jonsson fick äran att klippa invigningsbandet och höll ett tal där hon uppmuntrande lokala satsningar. Boende i samhället och omkringliggande orter kom och fick lyssna på sång av Lindbergarna efter att bandet var klippt. Ostkaka och kaffe fanns det gott om i butiken och köerna var långa till både ostkaka och shopping.

Lokala entreprenörer talade

Inge Bengtsson höll tal där han poängterade framåtanda på orten. En sak är klar, Inges planer har inte tagit stopp i och med att bandet klipptes :). Innehavaren Fredrik Edemyr var nära till tårar när han inledde med att tacka sin personal och alla som varit med och byggt butiken. Till slut klipptes bandet och alla fick skåda Korsbergas nya matbutik efter år av väntan. Och visst blev det bra! Och bättre blir det säkert med tiden.

Välsignelser från ovan…

Just innan folket fick gå in i butiken kom ett himmelskt ingripande. Ortens präst bad om mikrofonen och uppmanade besökarna stämma in i en bön för Korsberga, butiken och personalen. Kommer vi få se fler präster och pastorer stå upp och våga ta steget och bedja en välsignelse över fler orter / kommun? Ja – vi får se framöver. Ett bra initiativ tycker vi iallafall.

Och när en människa äter och dricker och ser det goda i sin möda, då är det en Guds gåva.

Pred 3:13

Tavla och blomma från VF

Vetlanda Framåtanda med Lars Brihall och Jan Johansson fick överlämna en tavla med motiv från det första spadtaget av bygget samt en vacker blomma som nu kan ses i butikens entré.

Jan Johansson stoppades i polisingripande

Vi fick även ett gott exempel på polisnärvaro när vi lämnade Korsberga. På vägen ut precis vid kyrkan blev alla förare invinkade av flera polispatruller för kontroll. Jan Johansson fick blåsa i nykterhetskontroll och visa sitt körkort. Hur gick det? Se slutet på filmen 🙂.

Detta var ett mycket bra exempel på hur den lokala polisnärvaron kan användas när den finns på plats. Vi har och kommer kämpa för att patruller skall finnas på Vetlanda polisstation dygnet runt. Vi uppskattar polisens arbete och vill säga tack för det fina jobb de gjorde idag i Korsberga. Är de runt Vetlanda framöver hoppas vi och litar på snabbt ingripande vid eventuella händelser.

Fler poliser i vår kommun?

Vill du se fler poliser i vår kommun rösta då på Vetlanda Framåtanda den 11 september 2022. Vi lovar trycka på allt mer till de som bestämmer i dessa frågor.

YouTube player

Var innehållet till hjälp?

Dela gärna så dina vänner kan läsa!