Gärningsmannen har förbrukat sin rätt att vistas i Sverige

Dela gärna så dina vänner kan läsa!

Jag följer händelseutvecklingen efter de brutala knivdåden i Vetlanda. Jag tog igår del av den dom som tingsrätten lät meddela. Gärningsmannen har förbrukat sin rätt att vistas i Sverige. Därför borde han egentligen skickas hem på direkten. Han tillför inte vårt svenska samhälle någonting.

Han utgör en kraftig belastning och har redan idag kostat samhället enorma resurser. Det är skattepengar som istället borde kunnat användas bättre och kommit behövande inom ex vis vården och omsorgen till del och även de pensionärer som slitit hårt i sina liv och som nu har en alltför låg pension.

Gärningsmannen fick livstids fängelse och nu ska vi bekosta mat och husrum i fängelse där samtidigt fängelseplatserna inte räcker till utan samhället tvingas bygga nya enheter. Jag blir riktigt upprörd då högt uppsatta personer och politiker uttrycker hur knivoffren befunnit sig på fel plats vid fel tillfälle. Skandalösa uttalanden eftersom det är gärningsmannen som befann sig på fel plats inte alla dessa oskyldiga som haft sin fulla rätt att ex vis kunna gå ut och handla mat.

Mina tankar går nu till offren och deras anhöriga och anser att det är dessa som vi nu bör stötta och visa omtanke och omsorg. Det kan inte kosta särskilt mycket att ordna träffar med en kopp kaffe och bulle som gör att de drabbade får prata ut gemensamt vid regelbundna träffar för att bearbeta dessa trauman som drabbat dem där deras liv höll på att slockna för evigt.

Vi måste i större utsträckning visa en varmare känsla, omtanke och omsorg och visa hur vi vill kämpa för ett gott samhälle i vår lilla småstad i en förhållandevis liten kommun samt kunna göra detta tillsammans i bred politisk enighet eftersom det är vi som fått väljarnas förtroende.

/ Jan Johansson , kommunalråd KS 2:e vice ordförande Vetlanda Framåtanda

Källa: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2961778377412920&id=100007423607234

Var innehållet till hjälp?

Dela gärna så dina vänner kan läsa!