Självklart att renovera biblioteket – personalen har helt rätt!

Dela gärna så dina vänner kan läsa!

Ett enigt beslut om att renovera biblioteket uppskattas

I Vetlanda Posten den 31 januari 2022 kunde man läsa om biblioteket i Vetlanda och turerna kring en fråga som dragit ut på tiden – renovera och förnya lokalerna. På senare tid har även frågan om att helt och hållet flytta biblioteket till en annan plats tagits upp. Vad är det som händer är det många som undrar.

Källa: Skärmdump från Vetlanda Posten, 31 jan 2022.

I artikeln i VP framkommer det att personalen gärna ser att biblioteket stannar kvar på den plats det är idag – nämligen mitt i centrum av Vetlanda. De har dock länge efterfrågat en renovering på de befintliga slitna lokalerna och länge påtalat detta åt de styrande i kommunen. Svaret har blivit att vänta…

Nu ser vi äntligen resultatet av politik när den är som bäst, där en enig kultur- och fritidsnämnd bestående av både majoritet och opposition, lägger fram det förslag som de flesta medborgarna i kommunen troligen också kan hålla med i – nämligen att renovera biblioteket istället för att flytta det.

Foto på kommunmajoriteten som besökte biblioteket. Foto/Källa: Vetlanda Posten

Vetlanda Framåtanda har sedan länge jobbat på denna lösning och förstår helt och hållet personalens syn på frågan. VF tycker och står fast vid linjen att snarast börja projektet med att renovera och förnya lokalerna för biblioteket, att biblioteket får bli en trygg och välkomnande miljö där läsande och utveckling är prio 1.

Barn och ungdomar behöver allt stöd i läsande de kan få då världen idag blir mer och mer digital. Det finns något magiskt i att läsa en bok på papper! Frågar man personalen finns det massor med bra idéer och förslag på vad som kan göras för medborgarna.

Med dessa ord vill vi passa på att tacka personalen på Vetlanda bibliotek för det fina arbetet som utförs och vi ser fram emot att vara på plats med övriga partier dagen då det nyrenoverade biblioteket i Vetlanda står redo för invigning.

Var detta rätt väg att gå? Skriv gärna en kommentar på facebookinlägget och ge din syn! https://www.facebook.com/vetlandaframatanda/posts/304023625104924

Jan Johansson, Vetlanda Framåtanda

Resurser för sociala medier

Ladda gärna ned och posta på sociala medier – länka till artikeln!

Var innehållet till hjälp?

Dela gärna så dina vänner kan läsa!