V15 – Veckan som gick

Dela gärna så dina vänner kan läsa!

Pressrelase: Kandidatlistan för 2022

Alla kandidater finner du här.

Idag är det den 14 april och exakt 150 dagar tills våra medborgare går till valurnorna och väljer ett nytt kommunalt styre i Vetlanda kommun. Det stundar ett extra intressant och spännande val efter den ihärdiga turbulens som varit och fortfarande återfinns i den nu styrande politiska ledningen.

Vi är det lokala partiet i Vetlanda som engagerar oss för de näraliggande kommunala frågorna. Vi är samtidigt kommunens näst största parti.

Partiet startades år 2010 och vi har därför med oss 12 års viktig kommunalpolitisk erfarenhet och kompetens. Aldrig tidigare har Vetlanda Framåtanda känt och upplevt en sådan medvind inför något val som i år. Åtskilligt kan säkert härledas till den turbulens som jag nyss nämnde. Hur återspeglar det sig i den kandidatlista som vi idag presenterar för allmänheten.

Jo, Intresset för engagemang i vårt parti har accelererat och Vetlanda Framåtandas kandidatlista upptar hela 45 intresserade personer varför vi inte kommer att få några som helst problem att med såväl kompetens som Framåtanda besitta poster i styrelser, nämnder och bolag.

Jag vill redan nu poängtera att vi vid sidan av den kandidatlista som idag tillkännages har flera intressanta namn som senare kommer att presenteras som i akt och vilja hört av sig och vill föra partiets talan utifrån det intressanta partiprogram som vi vid en senare tidpunkt kommer att presentera.

Vår lista upptar 18 personer med 12-årig kommunalpolitisk erfarenhet men även 16 helt nya namn.

Vår kommun är stor till ytan – Jönköpings läns största kommun – och kandidater återfinns från 15 olika orter väl spridda.

Här finns allt från vanliga arbetare (8) till företagare och entreprenörer (15) inom olika branscher. Mer än en tredjedel är kvinnor. Inte mindre än 3 undersköterskor återfinns för övrigt på VFs lista. Listan upptar kandidater i en spännvidd alltifrån 20 till 83 år.

YouTube player

Jan Johansson
Vetlanda Framåtanda

Var innehållet till hjälp?

Dela gärna så dina vänner kan läsa!