V9 – Veckan som gick

Dela gärna så dina vänner kan läsa!

Allvarliga ämnen i veckans avsnitt

Ukrainakatastrofen och hur den påverkar Vetlanda, förslag om att försvåra för den lokala demokratin stoppades, budgetarbetet har påbörjats mm samt några positiva nyheter i slutet.

Ett krig som påverkar – även i Vetlanda

Vi är alla påverkade av kriget i Ukraina på något sätt. Veckans inlägg blir därför lite mer fokuserat på Ukraina/Rysslandkriget av förståeliga skäl.

Lokalt är det många som följer krisen och oroar sig för landet, folket och framtiden. Vetlanda kommer säkerligen bli påverkade av kriget och Vetlanda Framåtanda vill redan nu uppmana alla som kan att vara beredda att hjälpa till när det behövs här i kommunen. För den som vill hjälpa till direkt i närområdet vill vi också uppmana till att göra så. Här nedan finns en av många organisationer som hjälper till och som du kan använda dig av.

Kriget i Ukraina – en humanitär katastrof

Uppdatering 6/3-22: Facebook hjälper till att samla in gåvor till drabbade av kriget i Ukraina. Vi har valt Erikshjälpen som är en lokal organisation som hjälper drabbade i närområdet. Läs gärna mer om deras arbete här och känner du för att hjälpa till är detta ett bra alternativ: https://erikshjalpen.se/stod-oss/ge-en-gava/stotta-ukrainska-barn-och-familjer/erikshjalpens-insatser-for-ukrainska-barn-och-familjer/

Se veckans avsnitt:

YouTube player

Källa: https://www.facebook.com/vetlandaframatanda/videos/1630053427352148/

Var innehållet till hjälp?

Dela gärna så dina vänner kan läsa!