V8 – Veckan som gick

Dela gärna så dina vänner kan läsa!

VF-PLAY med info om vad som hänt i veckan

Senaste VF-PLAY där vi tar upp vad som hänt i veckan i kommunen.

– Fler flyttar till Vetlanda! Skatteinkomsterna ökar?
– Intervju med OBOS – är de redo för bygga nytt?
Uppförandekoden klubbades igenom men debatt om spelande i KF
– Vintermarknad i Näshult
– Betraktelse på händelserna…

YouTube player

Källa: https://www.facebook.com/vetlandaframatanda/videos/994433661459137/

Politiker ökar koncentrationen med Candy Crush menar Daniel Berner, Centern. VF tycker dock ej så….

I och med ett offentligt uttalande som detta är det intressant att tänka på fler områden som vi kan introducera denna tanke på om man vill gå all in!

T.ex skolan där en rektor samlar ungdomarna för att tala om vikten av att tänka om varandra, ej bruka våld mot varandra och satsa på skolgången med läxor, prov och allt vad det innebär. Rektorn försöker få kontakt med eleverna som dock är så koncentrerade av mötet att de ej märker vad som sägs.

Många har nämligen fått högsta poäng i Candy Crush och får gå till en ny bana! Nu kommer en äldre fd magister in i salen och ser vad som händer. Sakta går han fram till rektorn med tanken i huvudet “Hur kan han låta dem sitta och spela spel på lektionstid?”.

Den gamle magistern frågar lite lätt rektorn om detta men får då till svar att han inte kan bry sig om vad eleverna gör så länge de vet varför de är där – de är ju t.om. tvingade att vara på plats! Kanske en runda Candy Crush kan öka koncentrationsnivån. Punkt slut. Inga mer diskussioner.

Den gamle magistern suckar och ser bekymrat på eleverna och går sin väg. Han säger högt till rektorn: “-Så här var det minsann inte förr i tiden. Då kunde vi ha kontakt med eleverna få dem på rätt väg. Jag tycker inte din plan är så bra!”.

Dagen efter kan de boende i staden läsa i tidningen om en gammal bakåtsträvande magister som försöker påverka skoleleverna att inte sträva framåt i den digitala världen.

Vem har rätt?

Man kan tycka att i en skola, arbetsplats, kyrka eller kommunhus bör man sitta och vara koncentrerad på det som sägs i talarstolen under den korta tid man faktiskt är på plats. Spela spel kan man vänta med tills man kommer hem eller samlingen är över. Alla som talar i en talarstol/predikstol bör rimligen förvänta sig att publiken åtminstone skall försöka lyssna. Skall sedan beslut tas ja då bör åhöraren verkligen ha lyssnat! Så vi tycker nog faktiskt att spelandet kan lämnas utanför kommunfullmäktige!

Vad tycker du? Skriv gärna.

Var innehållet till hjälp?

Dela gärna så dina vänner kan läsa!