V12 – Veckan som gick

Dela gärna så dina vänner kan läsa!

Fake News nu även i kommunpolitiken i Vetlanda – vi avslöjar den för allmänhetens skull

Veckans VF-Play utvecklar sig denna vecka till ett mer granskande reportage – nu senaste angående initiativrätten där vi kan reda ut vad som verkligen gäller i frågan.

Inget stöd från SKR för att begränsa initiativrätten

De som följde direktsändningen av kommunfullmäktige minns säkert hur Henrik Tvarnö, Socialdemokraterna, gick upp i talarstolen och berättade att han hade stöd för att reglera initiativrätten enligt SKRs reglemente som skulle gälla alla Sveriges kommuner. Nu har vi som enda granskande part undersökt detta och kommit fram till att detta var en lögn. Detta borde massmedia ha upptäckt i god tid är det många som tycker. Det är mycket tråkigt att höra dessa uttalanden speciellt med tanke på den uppförandekod som nu gäller politikerna. I programmet tar Jan Johansson upp detta och ger även tittaren en tillbakablick på vad som sades i kommunfullmäktige.

Candy Crush – nyckeln till koncentration enligt Daniel Berner, C

Vidare tas det upp angående det märkliga uttalandet av Daniel Berner, Centern, som stod upp och uppmanade politikerna att det är bra att spela Candy Crush under kommunfullmäktige. Ja, det låter kanske otroligt men så var det sagt och det finns sparat på Vetlanda kommuns direktsändning från KF. Du kan även se detta i veckans VF-Play igen – dela gärna med vänner och bekanta. VF är starkt emot detta och vi får hoppas majoriteten ej går vidare med förslag om detta på bredare front. Även här är det många medborgare som undrar varför lokalpressen inte gräver i utspelet mer och frågar Berner hur han kom fram till detta. Är detta ordning och reda enligt Centern?

Stängt hos polisen – lyckat årsmöte 2022

Det tas även upp reflektioner på polisens öppettider för allmänheten samt en kort rapport för årsmötet för partiet som hölls den 24 mars i IOGT-NTOs lokaler i Vetlanda. En lyckad kväll där det efter ett snabbt och smidigt förhandlingsmöte övergick i en god middag serverad av de trevliga damerna från IOGT-NTO. Vi tackar och önskar er all lycka till i det fina arbetet ni står i för Vetlandas ungdomar och utstötta.

YouTube player

Källa: https://www.facebook.com/vetlandaframatanda/videos/947686079223195/

Var innehållet till hjälp?

Dela gärna så dina vänner kan läsa!