Härlig dag för vår lokala demokrati

Dela gärna så dina vänner kan läsa!

Härlig dag för vår lokala demokrati. Idag har det varit en intensiv heldag för demokrati och utvecklingsfrågor.

Dagen började med att vår upphandlingsavdelning på initiativ av näringslivsbolaget Nuvab presenterade sin verksamhet och gav våra företag värdefull och uppskattad information i ämnet offentlig upphandling.

Senare under förmiddagen träffade jag medborgare och allmänhet på Vetlanda torg och utanför stadshuset som ville veta mer i kommunaktuella frågor. Mycket värdefullt för att öka förståelsen och ge dem möjlighet att även framgent via oss politiker kunna framföra och påverka den lokala politiken.

I kväll har jag digitalt medverkat i samtal med företrädare från SKR, Sveriges Kommuner och Regioner, och de fick vid samtalet vår gemensamma syn i flera kommunalpolitiska frågor och de uttryckte efter att ha genomfört dialogsamtalet att vi politiker var som de uttryckte det klart lösningsfixerade.

De hade delvis fått en förutfattad upplevelse och hört talats om olika politikernas bemötanden sinsemellan men även en helt annan beskrivning av samspelet mellan politiker och tjänstemän. Den bild de fick efter direktkontakten med oss samtliga berörda var en helt annan än de tidigare fått till sig från olika håll.

Härligt med positiv anda – Äkta Framåtanda för en bra kommun där vi gemensamt kan göra vår kommun ännu bättre!

Fotot visar hur upphandlingsavdelningens Annika Wikstål berättar hur man kan “låna en kommunal upphandlare”!

Källa: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3033417320249025&id=100007423607234

Jan Johansson, ordförande Vetlanda Framåtanda.

Var innehållet till hjälp?

Dela gärna så dina vänner kan läsa!